Prava drama odvjala se danas na letu Lufthanse iz Frankfurta prema Beogradu. Jordanac s američkom putovnicom tijekom leta je lupao na vrata kokpita prijeteći da će otvoriti vrata aviona, piše Blic. Incident je započeo kada se avion nalazio iznad Austrije.

Osoblje ga je spriječilo u namjeri da otvori vrata kokpita, a u pomoć su im priskočili i rukometaši RK Vojvodine koji su se nalazili na istom letu. Jordanca su svladali pomoćni trener Vojvodine Milan Mirković i rukometaš Aleksej Rastvorcev.

Predsjednik RK Vojvodine Milan Đukić rekao je za RTV da je putnik, koji je izazvao problem, izgledao sumnjivo još prilikom ukrcavanja na avion. “Negdje na sredini leta pokušao je otvoriti vrata kabine u čemu ga je spriječilo kabinsko osoblje. Ostali putnici nisu ni znalu što se događa”, ispričao je Đukić.

Jordanca su potom smirili, a Mirković i Rastvorcev ostali su s njim do kraja leta. Avion je sletio u beogradsku zračnu luku prema rasporedu, u 12:45 sati. Jordanca je u Brogradu dočekao dežurni tužitelj i odredio mu pritvor od 48 sati zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja opće opasnosti.

Komentiraj