DRAMA NA OLD TRAFFORDU: Sumnjiva naprava bila iznimno slična eksplozivnoj ali nije mogla funkcionirati

Sumnjivi paket koji je uništen u kontroliranoj eksploziji na stadionu Manchester Uniteda Old Trafford u nedjelju bio je “iznimno sličan eksplozivnoj napravi” ali nije mogao funkcionirati, priopćila je britanska policija.

Susret Premijer lige između Manchester Uniteda i Bournemoutha otkazan je nakon što je na stadionu pronađen sumnjivi paket. Stadion je potom evakuiran.

“Sada je završila kompletna procjena i utvrđeno je da sumnjiva naprava nije mogla funkcionirati. Pretraga stadiona još uvijek je u tijeku”, kazala je policija na Twitteru.

Britanski mediji javili su da je stadion evakuiran pola sata prije utakmice, budući da je na sjeverozapadnom dijelu tribine stadiona pronađen sumnjiv paket.

Policija je obavila analizu paketa te uz pomoć pasa pretražila čitavo područje, te na kraju pozvala vojni protueksplozivni odjel.

“Stručnjaci za eksplozivne naprave izveli su kontroliranu eksploziju na stadionu Old Trafford,” priopćila je policija na Twitteru.

Klub je u priopćenju na web stranici rekao da je susret otkazan prema savjetu policije.

“Ne donosimo olako takve odluke, a danas smo to napravili kako bi zajamčili sigurnost svih nazočnih”, rečeno je iz policije.

Zasad nije poznato kada će se održati odgođen susret. U priopćenju na Twitteru, Premijer liga kaže da će se pokušati pronaći datum “što je prije moguće”.

“Susret se definitivno mora odigrati ali postoje logistička pitanja koja se najprije moraju riješiti”, kaže se u priopćenju. “Kada se radi o sigurnosti, jasno je da Manchester United i Premijer liga stavljaju sigurnost navijača i zaposlenika na prvo mjesto”, dodaje se.

 

Komentiraj

Podijeli objavu
Prethodni članakPetrov: Zahtijevamo manje blokiranja zakona
Sljedeći članakKerum prebio muškarca jer se parkirao na mjesto za invalide
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.