Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije rekao kako je njegova savjest čista. te kako nije diktator. “Mislim da sam dao sve da sačuvam jedinstvo stranke, moja savjest je čista. Za mene je ovo poglavlje završeno, to je bio neuspjeli pokušaj puča koji je iza nas”, rekao je.

Dodaje kako je siguran da ovo nije kraj stranke, koja je regionalna opcija u Slavoniji i Baranji te kako je potrebna jer je to najsiromašniji dio Hrvatske. “HDSSB će sigurno dalje rasti, s jednim novim vodstvom koje će biti izabrano na najdemokratskiji način. Ja sam već jučer okrenuo novu stranicu”, istaknuo je.

Kaže da su događaji u Bosni i političko pitanje. “Nemoguće je, s obzirom za što se oni terete i kako su provedena uhićenja mislim da se to ne može odvojiti od politike. Možda su se pokazale manjkavosti obavještajnog sustava, nije bilo pravovremenih informacija. Međutim i ovi događaji i sve što se proteklih tjedana i mjeseci događalo i BiH vodi do jedne političke nestabilnosti u toj zemlji i reakcija hrvatskog vrha mora biti jača”, objašnjava. Dodaje da ako se ovako nastavi, to e bitno utjecati i na Hrvatsku.

O najavljenoj poreznoj reformi kaže da smanjuje prihode i da to nije dobro. “Ne zato jer treba više novca, ali smanjuje se jedan prostor za razvoj i stvara se sve veća ovisnost o centralnoj blagajni. Nameće se pitanje koliko uopće smisla ima postojanje lokalnih samouprava na takav način”, kaže. Ipak, pozdravlja ukidanje nameta svim državljanima, ali smatra da se to moglo napraviti na način da to i najsiromašnije skupine osjete jer je njima povećanje plaće najpotrebnije.

Komentiraj