25.08.2016., Zadar - U Opcoj bolnici Zadar odrzana je konferencija za medije lige za borbu protiv raka s ciljem informiranja javnosti o otvorenom ziro racunu putem kojeg bi se prikupljala sredstva za nabavku linearnog akceleratora za lijecenje onkoloskih pacijenata. Branko Dukic, dr. med. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Dr. Branko Dukić kandidat je Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za gradonačelnika Zadra na predstojećim lokalnim izborima u svibnju, a odluku o tome jednoglasno je donio zadarski gradski odbor HDZ-a, priopćeno je u ponedjeljak navečer iz stranke.

Dr. Dukić rođen je u Zadru, zaposlen je u zadarskoj Općoj bolnici gdje je već 13 godina rukovoditelj  Odjela ginekologije, te otac četvero djece, dodaje se.

Sadašnji gradonačelnik, HDZ-ov Božidar Kalmeta izjavio je da apsolutno podržava dr. Dukića kao kandidata za zadarskog gradonačelnika.

„Apsolutno podržavam jednoglasnu odluku Gradskog odbora HDZ-a Zadra da dr. Branko Dukić bude kandidat HDZ-a za zadarskog gradonačelnika”,  rekao je Kalmeta.

Dodaje kako je Dukić  “čovjek poznat široj zadarskoj javnosti kao vrijedan, odgovoran liječnik, humanitarac, dragovoljac Domovinskog rata, uvijek spreman pomoći svakome. Čovjek koji je cijeli život proveo u ovom gradu” i koji će, navodi Kalmeta, “svu svoju energiju, znanje i sposobnosti dati za prosperitet Zadra i njegovih građana”.

Branko Dukić, prihvativši kandidaturu rekao je da se Zadru uspjeh nije dogodio preko noći, nego zahvaljujući kontinuiranom, predanom zajedničkom radu svih dosadašnjih gradonačelnika, dodavši da će taj kontinuitet nastaviti.

Naglasio je da će, bude li izabran, kao gradonačelnik učiniti sve da zadarska Opća bolnica u sljedeće četiri godine osigura još bolju zdravstvenu skrb i zaštitu svim svojim  građanima, a jedan od koraka bit će sudjelovanje Grada Zadra u kupnji aparata za zračenje, kako teško oboljeli pacijenti ne bi više morali svakodnevno putovati iz Zadra u druge gradove.

“Zadar 2021. godine mora biti najugodnije mjesto za život ne samo u okvirima Lijepe Naše”, rekao je dr. Dukić, navodi se u priopćenju zadarskog HDZ-a.

Komentiraj

FOTO:Dino Stanin/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.