Ovog se tjedna, do 5. srpnja, nizom događanja obilježava međunarodni tjedan svjesnosti o gluhosljepoći. Tako je već u ponedjeljak 29. lipnja u predvorju zagrebačkog Gradskog poglavarstva na Trgu Stjepana Radića 1 otvorena izložba fotografija Ive Janje Bezjak o životu gluhoslijepih osoba, a koju možete razgledati do petka 3. srpnja od 9:30 do 16:30 sati.

Danas do 14 sati u Medulićevoj 34 na Danima otvorenih vrata Helen Keller možete doznati sve o ovoj gluhoslijepoj američkoj književnici koja je postala simbol onih koji žive život u stalnom dokazivanju kako je moguće prevladati sva svoja ograničenja ako se pronađe pravi način.

 

  • Sutra, u četvrtak 2. srpnja, u Knjižnici Sesvete, bit će od 8 do 16 sati organizirano druženje s gluhoslijepim osobama
  • Kulturni centar Travno u petak 3. srpnja u 11 sati na svoju scenu postavlja Ples na svili udruge Triko Cirkus

 

Sutra, u četvrtak 2. srpnja, u Knjižnici Sesvete, u sklopu izložbe «Znakovni jezik» kojom se obilježava i 20 godina Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir, bit će od 8 do 16 sati organizirano druženje s gluhoslijepim osobama gdje možete upoznati se s načinom na koji komuniciraju usprkos činjenici da ne mogu vidjeti niti čuti.

Tjedan završava, a kako drugačije nego zabavom. Kulturni centar Travno u petak 3. srpnja u 11 sati na svoju scenu postavlja Ples na svili udruge Triko Cirkus Teatar koji će nakon predstave omogućiti gluhoslijepim osobama da kroz vlastito iskustvo plesa dožive glazbeno – scenski nastup u kojem inače zbog oštećenja sluha i vida teško mogu uživati.

Komentiraj

PODIJELI
Tiskanim novinarstvom bavi se posljednjih 20 godina od gradske rubrike Večernjeg lista do Nacionala u kojem je pisala od 2000. do 2008. s kraćim izletima u estradno novinarstvo i modu. Stalni suradnik strukovnog glasila Hrvatskog novinarskog društva Novinar i alumni Balkanske istraživačke novinarske mreže od 2013. Područje interesa ostalo je široko, ali se u posljednje vrijeme fokusiralo se na medije i medijske politike, civilno društvo i građanske inicijative.