Završena je montaža i postprodukcija novog dugometražnog igranog filma bosansko-hercegovačkog redatelja Jasmina Durakovića “Posljednja prepreka”, koji obrađuje temu sirijskih izbjeglica u Europi.

Film je sniman na autentičnim lokacija rute izbjeglica preko Srbije, Mađarske, Hrvatske i Austrije, a veliki doprinos u njegovoj realizaciji dali su lokalna zajednica i građani Orašja, izvijestio je u ponedjeljak sarajevski koproducent filma, Depo.

 Riječ je o koprodukciji Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koja je od ideje do završetka nastala u rekordno kratkom roku od tri mjeseca, ističe se.

U glumačkoj ekipi, koju predvodi austrijski glumac Michael Kristof, pojavljuje se i cijenjeni hrvatski glumac Ivo Gregurović.

Glume još Hannes Fretzer, Essam Ferris, Jelena Angelovski, Serena Maria, Clemens Aap Lindenber, Ursula Steiner, Irina Marković, Aida Begović, te niz naturščika, volontera humanitarnih organizacija i izbjeglica.

Scenarij je napisao Robert Hofferer, dok su koscenaristi sam redatelj i dramatruginja Nataša Drakulić.

U filmu se govori na engleskom, njemačkom, arapskom te bosanskom, srpskom i hrvatskom jeziku.

Film će za svjetsku premijeru i distribuciju biti spreman početkom iduće godine, a projekt vodi Artedeluxe, producentska kuća iz Beča, a iz Hrvatske sudjeluje Media Acquisition.

Jasmin Duraković je bosanskohercegovački režiser, scenarist i dramski pisac, filmski kritičar i novinar, koji je dosad režirao, među ostalim, filmove “Nafaka”, “Sevdah za Karima”, “Ja sam iz Krajine, zemlje kestena” i “Balada o Pišonji i Žugi”.

Direktor fotografije “Posljednje prepreke” je Mathias Meissl, a za potrebe snimanja filma angažiran je dio filmskih radnika iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.