Dvije dužnosnice u američkoj saveznoj državi Zapadnoj Virginiji mete su velikog bijesa i kritika javnosti zbog jedne objave na društvenoj mreži Facebook. Slaveći pobjedu Donalda Trumpa na presdsjedničkim izborima, direktorica neprofitne organizacije iz okruga Clay Pamela Ramsey Taylor, napisala je na Facebooku kako se raduje da će se u Bijelu kuću vratiti ‘elegantna, lijepa i dostojanstvena’ Prva dama.

“Biti će pravo osvježenje u Bijeloj kući imati elegantnu, lijepu i dostojanstvenu Prvu damu. Dosta mi je gledati majmunicu u petama”, napisala je, a kasnije i obrisala svoju objavu.

Gradonačelnica Clayja Beverly Whaling ‘uplela’ se u cijelu siztuaciju napisavši kako joj je Taylor svojom objavom uljepšala dan. Obje dužnosnice sada je suočeno s velikim pritiscima i pozivima na ostavke, zbog svojih rasističkih i zlih komentara. Obje su se žene u međuvremenu ispričale zbog svojih objava navodeći kako im rasistički komentari nisu bili namjera.

“Stvarno mi je žao. Oni koji me poznaju znaju da nisam rasist. Još jednom se ispričavam što je sve izmaklo kontroli”, rekla je Whaling, prenosi Independent. Taylor se ispričala preko Facebooka, a onda potpuno obrisala svoj račun. Trenutno se nalazi na godišnjem odmoru.

Komentiraj