Svi obožavatelji televizijske verzije ‘Igre prijestolja’ mogli bi biti dosta razočarani, nakon što su autori serije objavili kako će se nova, sedma, sezona početi prikazivati kasnije nego obično.

Od početka prikazivanja, ‘Igra prijestolja’ započinjala je u ožujku ili travnju, ali sada će kasniti. Koliko? Ne znaju još ni sami autori. Dolaskom zime u samoj seriji, snimanje se moralo odgoditi kako bi se godišnje doba poklapalo. “Sunčano nam vrijeme više baš ne ide na ruku”, rekli su autori David Benioff i Dan Weiss.

Osim u Hrvatskoj, serija se snima na Islandu, Sevilli i Sjevernoj Irskoj. Lošim vijestima ovdje nije kraj. Autori su najavili kako će sljedeće dvije sezone, koje će biti i posljednje, imati manje nastavaka od uobičajenih deset. “Svaka će sezona biti malo kraća jer nam svake godine treba sve više vremena za snimanje”, dodao je Benioff.

Prošle je godine ‘Igra prijestolja’ bila rekorder u ilegalnim preuzimanjima. Prema podacima Torrentfreaka, bila je to četvrta godina zaredom da se ova serija našla na vrhu spomenute ljestvice. Finale pete sezone ilegalno je skinuto nevjerojatnih 14 milijuna puta. Na drugom je mjestu ‘Walking Dead’ sa ‘samo’ 6.6 milijuna preuzimanja.

Komentiraj

FOTO:Screenshot/YouTube
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.