Nakon provedene istrage, Držano je odvjetnišvo odlučilo ne podizati optužnicu protiv bivše gradonačelnice Knina i HDZ-ove zastupnice Josipe Rimac jer, navode, nije utvđeno da je počinila kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Optužnica će se podići protiv Ana Marie Radić, koja je 2008.i 2009. bila Ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti:

“USKOK je, nakon provedene istrage, kod Županijskog suda u Zagrebu podigao optužnicu protiv hrvatske državljanke (1969.), zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Okrivljenici se optužnicom stavlja na teret da je u vremenu od sredine 2008. do kraja 2009. godine, kao Ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, protivno odredbama Zakona o područjima posebne državne skrbi, poduzela niz protuzakonitih radnji kojima je obitelji gradonačelnice Grada Knina, osim stambenog prostora površine 126,28 m2, omogućila neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi u Kninu, površine 128,68 m2. Na taj je način obitelji gradonačelnice Grada Knina, na štetu državnog proračuna pribavljena nepripadna imovinska koristi od 548.653,14 kuna.

Budući da tijekom istrage nije utvrđeno postojanje relevantnog stupnja sumnje da bi dvoje hrvatskih državljana (1980. i 1974.) počinili kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, u odnosu na iste donijeto je rješenje o obustavi istrage.”

Komentiraj