Bivši voditelj antidopinškog programa Međunarodne atletske federacije (IAAF) Gabriel Dolle sumnjiči se da je primio 200.000 eura mita kako bi prikrio pozitivne dopinške nalaze ruskih atletičara, te se protiv njega vodi istraga, objavili su u petak francuski istražitelji.

To je logični nastavak istrage pokrenute početkom ovog tjedna protiv bivšeg predsjednika IAAF-a Senegalca Laminea Diacka, kojeg se također sumnjiči za korupciju u vezi prikrivanja rezultata dopinških testova. Lamine Diack je bio predsjednik IAAF-a od 1999., a u kolovozu ove godine naslijedio ga je Britanac Sebastian Coe.

Dolle i Diack su pušteni iz pritvora nakon što su platili jamčevinu i predali putovnice. Dolle je platio 100.000 eura jamčevine, a Diack 500.000 eura.

Komentiraj

FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.