U središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu večeras su doneseni važni zaključci vezani uz postizborno koaliranje i zahtjeve MOST-a. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je kako je Domoljubna koalicija pozitivno odgovorila na zahtjeve Mosta, te je predložio koalicijsku vladu s Mostom.

Sadržaj dokumenta i zaključaka sa sjednice HDZ-a Nacional prenosi u cijelosti:

Predsjedništvo HDZ-a, na sjednici održanoj 14. prosinca 2015. godine, povodom načelnog prijedloga MOST-a, konstituiranja Hrvatskog sabora i formiranja Vlade Republike Hrvatske donijelo je sljedeće zaključke:

  1. HDZ izražava spremnost za postizanje suglasja i suradnje o svim ključnim pitanjima vezanim za boljitak hrvatske države i društva u cjelini.
  2. HDZ konstatira da su se članice koalicije Hrvatska raste na čelu s SDP-om nedvosmisleno izjasnile da ne prihvaćaju ponuđeni prijedlog MOST-a.
  3. HDZ poziva MOST na nastavak razgovora u cilju formiranja saborske većine koja će izabrati predsjednika Hrvatskog sabora i novu reformsku Vladu Republike Hrvatske.
  4. Hrvatska demokratska zajednica poziva MOST na otvoreni razgovor o definiranju jasnih političkih i upravljačkih mehanizama nužnih za provedbu reformi. Takvim razgovorom DOMOLJUBNA KOALICIJA i MOST doći će do najboljih kadrovskih rješenja, što uključuje mogućnost razgovora i o nestranačkom predsjedniku Vlade Republike Hrvatske. Također, Hrvatska demokratska zajednica je spremna prihvatiti suradnju i s onima unutar lijeve koalicije koji podupiru reforme po načelu stručnosti i odgovornosti. S naprijed navedenim zaključcima suglasni su i svi parteneri HDZ-a, koji zajedno čine Domoljubnu koaliciju, stoji u dokumentu.hdz

Komentiraj