Dokumentarni  film “Alka” koji obrađuje tri stotine godina povijesti Sinjske alke, dobitnik je posebne nagrade u kategoriji dokumentarno-povijesnog filma na ovogodišnjoj Međunarodnoj smotri turizma, folklora i krajobraza (INTERSTAS)  koja se održava u Solinu od 11. do 14. studenoga, a priznaje će biti dodijeljeno u petak na svečanosti zatvaranja manifestacije, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare direktor INTERSTAS-a Vojko Pleština.

Dokumentarni film “Alka” Dražena Žarkovića snimljen je u  produkciji Hrvatske televizije (HTV) i Viteškog alkarskog društva (VAD) Sinj.

 

  • Po Pleštininim riječima posebno priznanje dodijelit će se i Talijanskoj televiziji (RAI) kao najboljem producentu na ovogodišnjem INTERSTAS-u, s obzirom na to što je na tu manifestaciju poslala sedam filmova kojima se promiče turizam.

 

Manifestacija INTERSTAS objedinjuje i Međunarodni festival tusrističkog filma (ITF’CRO) te predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za nagradu Zlatni cvijet Europe, a ove se godine država pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.

Festivalska zastava u povodu održavanja INTERSTAS-a bit će podignuta večeras ispred solinskog hotela President, a u četvrtak će biti službeno otvorena ova tradicionalna klutrno-turistička manifestacija.

Gradonačelnik Solina i predsjednik Vijeća INTERSTAS-a Blaženko Boban istaknuo je da ta manifestacija daje iznimno važan doprinos razvoju turizma u Solinu.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.