Direktorica HDZ-ove kampanje i sada već bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac viđena je jutros na kavi s jednim od najmoćnijih sudaca u državi i predsjednikom Županijskog suda u Zagrebu Ivanom Turudićem donosi tportal. O Turudićevoj bliskost HDZ-u mediji su pisali već nekoliko puta, no ovakav susret izaziva pažnju kada se uzme u obzir da je USKOK protiv Rimac pokrenuo istragu pod sumnjom da je s druga dva osumnjičenika protuzakonito stekla vlasništvo nad stambenim prostorima

Da je do susreta došlo danas u ranim jutarnjim satima u kafiću Corner u Ban centru, potvrdila je za tportal i sama Rimac.

‘Nije to bilo ništa vezano uz mene osobno, bio je to prijateljski susret’, poručila je Rimac za tportal.

Ovakav susret jednog od najmoćnijih ljudi u sudstvu i bivše kninske gradonačelnice izaziva zanimanje, pogotovo kada se u obzir uzme da je prije godinu dana USKOK protiv Josipe Rimac pokrenuo istragu pod sumnjom da je s još dvoje osumnjičenika stekla vlasništvo nad stambenim prostorima, pritom oštetivši državu za najmanje 548.000 kuna.

U vrijeme pokretanja istrage Rimac je još bila gradonačelnica Knina, a kasnije je postala i direktorica HDZ-ove kampanje. Upitana tada je li moralno da vrši tako visoku funkciju kada je pod istragom, Rimac je kazala da je spremna podnijeti ostavku. ‘U slučaju da rješenje ove istrage bude podizanje optužnice protiv mene, u tom slučaju ću podnijeti ostavku na sve svoje dužnosti jer ne želim biti teret ni svojoj stranci ni svome gradu’, kazala je tada Rimac.

Rimac je u međuvremenu, točnije prije nekoliko dana, podnijela ostavku na mjesto gradonačelnice i aktivirat će svoj saborski mandat. Optužnica još nije podignuta, no aktiviranjem saborskog mandata, Rimac će steći i imunitet. Dio javnosti prokomentirao je da se upravo aktiviranjem mandata i stjecanjem imuniteta Rimac želi zaštititi od postupanja DORH-a. Međutim, šefica MIP-a, SDP-ovka Gordana Sobol natuknula je da nema zaštite. ‘Ako stigne zahtjev DORH-a, MIP će se sigurno sastati što važi i za onaj period nakon raspuštanja Sabora. Mi imamo svoje dužnosti i obveze sve do konstituiranja novog saziva’, objasnila je Sobol.

S obzirom na to da istragu vodi USKOK, neobično je da se Rimac sastaje s Turudićem koji je među ostalim i sudac na uskočkim predmetima na zagrebačkom Županijskom sudu. Usto, već nekoliko puta mediji su zbog nekih intervjua koje je davao spekulirali o povezanosti Turudića s HDZ-om, a neki su spekulirali da bi on mogao postati i ministar pravosuđa u nekoj budućoj HDZ-ovoj vladi.

Komentiraj

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.