Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić u utorak je nakon svečanog mimohoda kazao kako je pod dojmom te svečanosti koja je prikazala Oružane snage 20 godina nakon oslobođenja, istaknuvši kako je mimohod bio iznad svih njegovih očekivanja.

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović kazao je kako je mimohod bio lijep i ponosan za sve građane. “Program je poslao poruku mira, 20 godina nakon ‘Oluje’ da gradimo mir i prosperitet”, istaknuo je Josipović, koji očekuje da će u srijedu u Kninu, na središnjoj proslavi 20. obljetnice “Oluje” te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, biti sve na visini i dostojanstveno, te da će to biti dan jedinstva.

 

  • Ministar obrane Ante Kotromanović je također je izrazio zadovoljstvo viđenim i rekao je Hrvatska zaslužila 20 godina nakon “Oluje” imati ovakav mimohod, “kojim smo pokazali da smo pobjednička vojska i da naše Oružane snage mogu ispuniti sve zadaće”.

 

Bivši američki veleposlanik Peter Galbraith za mimohod je kazao da je bio prekrasan i spaktakularan, istaknuvši kako je ponosan što je Hrvatska danas suverena i demokratska zemlja, članica Europske unije.

Komentiraj

FOTO:Anto Magzan/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.