Hrvoje Rupčić i njegova djevojka Ivana Rašperger posjetili su izbjeglice u zagrebačkom hotelu Porin i pomogli jednoj mladoj djevojci.

Glazbenik je nakon što je učinio dobro djelo na svom Facebook profilu podijelio s javnosti tužnu priču o djevojci Amini i njenom malodobnom prijatelju Aliju.

“Kako u 6 sati ujutro nakon neprospavane noći napisati nešto suvislo o prošlome danu… Emocije su još uvijek prejake a Amina i Ali nam ne izlaze iz glave. Amina nam se sama desila, bez da je tko mogao što birati. Samo smo htjeli odnijeti nešto hrane i pelena u hotel Porin… I dok su uglavnom bili u manjim grupama, jedna je djevojka potpuno zamotanog lica sjedila sa strane i izgledala utučeno. Djelatnica Crvenog križa nam je rekla da ta djevojka sjedi tu u parku od jučer od kad je dovezena i neprestano plače.

Nju i njenog maloljetnog prijatelja Alija o kojem se brinula kao starija sestra ili majka razdvojili su dan ranije u Ježevu jer su prvo ukrcavali žene i djecu, a kod Amine su ostale sve Alijeve stvari zajedno sa novcima i mobitelom. Tamo su popisani i od tad se Aliju gubi svaki trag… Upitala nas je možemo li ju prebaciti do Velesajma da vidimo nije li možda tamo”, prepričava glazbenik.

“Otišli smo do nas doma i spremili hranu. Napokon se malo opustila pa i nasmijala napokon…Nekako smo se zavoljeli na prvu. Čuli smo puno o njenom životu, majka je dvoje djece koje sada čuva njena majka, pokazala nam je i sliku gumenog čamčića kojim su prešli iz Turske u Grčku… Nakon sat vremena opuštanja opet se uozbiljila i sve mi je bilo jasno. Ali. Gdje bi mogao biti? Upalili smo televiziju da vidimo što se zbiva i kada su prikazali stanje na Bregani skočila je na noge i počela pokazivati prstom i uzvikivati imena. Tamo su bili ljudi iz njene grupe.

Sjurili smo se u auto i za Breganu. Na Bregani opsadno stanje. Alija nije bilo. Policajci su nam rekli da je jedna grupa već prošla i da su ih nedavno počeli polako primati. Ako želi, može s njima, za slijedeću grupu već ne zna hoće li se puštati! Amina nas je uplašeno pogledala i upitala: da li da ide? Slegnuli smo ramenima. Idem, rekla je. Možda je Ali već preko. Stigli smo se kratko, čvrsto zagrliti i otrčala je za njima. Ivana i ja smo stajali i gledali i jedna je suza počela stizati drugu…”, napisao je Hrvoje Rupčić na društvenoj mreži Facebook.

Komentiraj