Kina mora nastaviti provoditi svoju politiku jednog djeteta dok ne stupe na snagu nova pravila koja dopuštaju svim parovima da imaju dvoje djece, priopćilo je kinesko Povjerenstvo za nacionalno zdravlje i obiteljsko planiranje.

 Vladajuća Komunistička partija priopćila je prošloga tjedna da će Peking ublažiti svoju desetljećima staru politiku jednog djeteta. Plan promjene mora odobriti Svenarodni kineski kongres tijekog svog godišnjeg zasjedanja u ožujku.

 Priopćenje Povjerenstva za nacionalno zdravlje i obiteljsko planiranje u suprotnosti je s izjavom jednog dužnosnika u južnoj pokrajini Huanu, koji je rekao prošloga tjedna da parovi koji trenutačno čekaju drugo dijete neće biti kažnjeni, piše Hunan Daily.
 “Do ratifikacije, sve lokalne zajednice i vlasti moraju provoditi zakone o obiteljskom planiranju i pravila koja su trenutačno na snazi”, rekao je jedan dužnosnik Povjerenstva.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.