U Hrvatskoj će danas prevladavati djelomično sunčano vrijeme, uz postupan porast naoblake sa sjevera. Od sredine dana moguća je mjestimice slaba kiša, uglavnom u unutrašnjosti zemlje, dok je u gorju moguća susnježica i snijeg.

Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, na jugu zemlje jugozapadnjak. Navečer će na Jadranu zapuhati jača bura. Najviša dnevna temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 10 do 15 °C, predviđa DHMZ.

Srijeda će na Jadranu biti promjenjivo oblačna, uz sunčana razdoblja. U prvom dijelu dana, uz više oblaka, na južnom dijelu Jadrana može pasti i malo kiše. U unutrašnjosti će prevladavati umjereno do pretežno sunčano, a mjestimice može pasti slaba kiša, u gorju i susnježica. Prema kraju dana očekuje se postupno kidanje naoblake.

Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. Na sjevernom Jadranu umjerena mjestimice i jaka bura, u Dalmaciji slab do umjeren zapadnjak. Najniža temperatura od -2 do 2, na Jadranu od 4 do 9. Najviša dnevna od 5 do 10, u gorju malo niža, a na Jadranu od 8 do 13 °C.

Komentiraj