IZLOŽBA ‘RULE OF THREE’ DO 4. LIPNJA U GALERIJI PRSTEN HRVATSKOG DRUŠTVA LIKOVNIH UMJETNIKA

Jedinstvena izložba hrvatske umjetnice s londonskom adresom Maje Vržine dolazi u Zagreb. Izložba “Rule of Three” održat će se od 19. svibnja do 4. lipnja u galeriji Prsten Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a Maja Vržina predstavit će djela izrađena posebnom tehnikom pozlaćivanja (gilding). Pozlata je tehnika kojom se različite površine poput metala, drveta ili stakla presvlače zlatom u listićima, a Maja Vržina naučila ju je od Davida Duncana, vodećeg britanskog stručnjaka za ovu tehniku koja u Velikoj Britaniji ima višestoljetnu tradiciju.

Umjetnički opus Maje Vržine svjedoči o velikom umjetničkom i kreativnom potencijalu jasno prepoznatljiva i već čvrsto formirana osobna stila. Hrvatska publika moći će vidjeti najnovije slike i skulpture mlade umjetnice, a izložba nakon Zagreba seli u London. Njezina djela 2008. uvrštena su u katalog izložbe “Hope of Life” koja se u Londonu održala pod pokroviteljstvom Europskog saveza nacionalnih zemalja koje se bave beskućnicima (FEANTSA) te izložbe “XXXIX” u londonskom Strandu na West Endu koja je osvojila kritiku i publiku.

Komentiraj

PODIJELI
- rođena u Zagrebu 1978. godine - mr.sc. međunarodnih odnosa - diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu - novinarstvom se bavi od 1999. godine - dosad je radila u Jutarnjem listu, lifestyle magazinu Story, političkome magazinu Aktual - u Nacionalu je pomoćnica glavnog urednika i piše teme iz kulture