Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak novinarima ispred Banskih dvora, koje je zanimalo je li voditeljica Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme Jasminka Buljan Culej pod istragom i je li istina da se nije pojavila na poslu, kako “trenutno ne raspolaže s nekim podacima koje bi mogla s njima podijeliti”.

“Moj je zadatak osigurati da se matura provede prema pravilima na vrijeme i moja je odgovornost prvenstveno prema ovih 36.000 učenika koji su bili na maturi”, kazala je novinarima Divjak dodavši kako je vrijeme “da malo spustimo loptu, ono što je bilo važno je provođenje mature, a to je u redu”.

Što se tiče samih postupaka to ćemo vidjeti, ja u ovom trenutku ne raspolažem s nekim podacima koje bi sada mogla podijeliti s vama, rekla je Divjak novinarima na upit poduzima li protiv Buljan Culej neke istrage jer se nije pojavila na poslu, o čemu u četvrtak pišu mediji.

Novinare je zanimalo i je li istina da suradnici Umjetničkih akademija više od godinu dana ne primaju honorare jer Ministarstvo nije ispunilo obvezni ugovor sa Sveučilištem.

“Koliko ja znam, to nije dio programskog ugovora nego se radi o vanjskoj suradnji, koji se isplaćuje isključivo Zagrebu i Splitu, i uvijek se to do sada isplaćivalo u razdoblju od sedmog do dvanaestog mjeseca”, rekla je Divjak. Sada je sedmi mjesec, na tome se radi i mislim da će to ubrzo biti riješeno, dodala je.

Kaže kako je običaj da se honorari isplaćuju od srpnja do prosinca, pa ovo nije nikakav izuzetak. “Dapače, krenuli smo ranije”, istaknula je ministrica.

Komentiraj