Najnoviji plesni projekt “Displaced” u izvedbi eminentnih koreografkinja i plesačica Larise Navojec, Tamare Curić i Aleksandre Janeve Imfeld, premijerno će se održati u četvrtak, 15. listopada, u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo.

“Displaced” je, kažu autorice, mjesto susreta umjetnika koji će izmicanjem iz uobičajenog načina suradnje, te pristupu zajedničkom radu, pokušati stvoriti prostor unutar kojeg je sve pomaknuto, izmješteno, raseljeno, zamijenjeno… A svoju tematsku i emocionalnu povezanost s raseljenim ljudima – izbjeglicama koji se trenutačno nalaze u Hrvatskoj – svi sudionici predstave pokazali su lijepom gestom. Naime, sav prihod od ulaznica bit će proslijeđen za pomoć izbjeglicama.
Koreografkinje Tamara Curić, Larisa Navojec i Aleksandra Janeva Imfeld radile su u suradnji sa Zrinkom Užbinec, a ovaj plesni eksperiment preispituje na koji način ovakva vrsta pristupa vlastitom mediju i razmještanja u izvedbenom prostoru utječe na percepciju gledatelja i svih sudionika.

Glazbu izvode Marin Živković, Vedran Peternel, Igor Pavlica i Hrwo E.

Komentiraj

PODIJELI
- rođena u Zagrebu 1978. godine - mr.sc. međunarodnih odnosa - diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu - novinarstvom se bavi od 1999. godine - dosad je radila u Jutarnjem listu, lifestyle magazinu Story, političkome magazinu Aktual - u Nacionalu je pomoćnica glavnog urednika i piše teme iz kulture