Predstava Disney on Ice ponovno će se izvesti u Zagrebu, u Areni, od 10. do 13. prosinca. Ovo je 25. obljetnica otkad američka kompanija Feld Entertainment organizira predstave na ledu. Ove godine male Zagrepčane očekuje revija koja donosi iznimno popularnu priču o sestrama Elsi i Ani koja je nadahnula svijet i bila nagrađena Oscarom – “Snježno kraljevstvo” odnosno “Frozen”. Zatim će klizači Disneyja otplesati i odglumiti dijelove iz priča “Kralj lavova”, “Mala Sirena” i “Petar Pan”.

Ekipu koja stvara ove predstave “Disney on Ice” čine vrhunski stručnjaci s puno iskustva u industriji zabave. Redatelj Jerry Bilik član je kreativnog tima na čak 30 predstava “Disney na ledu”, aranžer je glazbe mnogobrojnih televizijskih serija uključujući “Starsky i Hutch” i “Charlijevi anđeli”, te glazbeni koordinator 31. dodjele svečanih nagrada “Emmy”. Patty Vincent, redateljica “Frozen” sekcije, režirala je mnogobrojne predstave na ledu i pozornici za Feld Entertainment. Počela je karijeru u Feld Entertainmentu kao klizačica a danas je razvojna direktorica svih likova u produkciji “Disney na ledu”. Važan dio predstava “Disney na ledu” je koreografija, za što je zadužena Cindy Stuart. Ona je četiri puta nominirana za nagradu Udruge profesionalnih klizača ”Nagrada za koreografa godine”, a 2014. godine nominirana za prestižnu nagradu Sonja Henie. Surađivala je s osvajačem olimpijske zlatne medalje Robinom Cousinsom na više projekata, pripremala je koreografije za brojna američka i međunarodna klizačka prvenstva prvenstva, za svjetske i olimpijske pobjednice Xue Shen i Hongbo Zhao, te za olimpijske pobjednike Jamie Salé i Davida Pelletiera. Scenograf Robert Smith radio je na velikim projektima, poput predstave “Kosa” 2002. godine u kazalištu WadsworthTheater, zatim svjetskoj premijeri nagrađivanog mjuzikla “Bingo” te na mjuziklu Stephena Sondeheima “Assassins and Dorian”. Radio je na Oscarom nagrađenom film “Session Man”.

Feld Entertainment je svjetski lider u produkciji i prezentiranju gostujućih predstava uživo, namijenjenih obiteljskoj zabavi. Oko 30 milijuna posjetitelja svake godine prati takve programe. Produkcija Feld Entertainmenta gostovala je u više od 75 zemalja i šest kontinenata.

Komentiraj