Državno izborno povjerenstvo (DIP) upozorilo je u srijedu političke stranke, nezavisne liste i kandidate da u postupku kandidiranja za prijevremene parlamentrane izbore ne koriste obrasce s prethodnih parlamentranih izbora, dakle onih iz studenoga prošle godine.

Upozoravaju se podnositelji prijedloga kandidacijskih lista i kandidatura da su u postupku kandidiranja na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor 2016. dužni koristiti obrasce propisane Obvezatnim uputama broj Z II objavljenim u Narodnim novinama 70/16 i na internetskim stranicama Povjerenstva – www.izbori.hr, ističu iz DIP-a.

Povjerenstvo naglašava da je na svim obrascima propisanim Obvezatnim uputama Z II naznačena godina ‘2016.’ te se u postupku kandidiranja ne mogu koristiti obrasci koji su vrijedili za izbore 2015., a na kojima je bila naznačena godina ‘2015.’.

“Korištenje obrazaca propisanih Obvezatnim uputama Z II sprečava eventualne zlouporabe obrazaca tiskanih u provedbi izbora zaHrvatski sabor 2015., od čega se posebno ističe nemogućnost korištenja obrazaca sa potpisima birača sa prethodnih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor čime se sprečava sumnja da se u provedbi izbora za zastupnike u Hrvatski sabor 2016. koriste obrasci sa potpisima birača koji su prikupljeni u provedbi prethodno provedenih izbora te vrste”, pojasnilili su iz Povjerenstva.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.