Dugoočekivani filmski spektakl “Jurski svijet” mogao bi oboriti sve rekorde zarade na svjetskim kinoblagajnama i nakon samo 13 dana od puštanja u distribuciju dosegnuti granicu od milijardu zarađenih dolara, priopćio je studio Universal Pictures.

[quote_box_center]Radnja “Jurskog svijeta” smještena je 22 godine nakon događaja koji su se zbili u “Jurskom parku”

Film je širom svijeta već nakon prvog vikenda prikazivanja premašio brojku od pola milijarde dolara zarade[/quote_box_center]

Dosadašnji je rekorder također Universalov “Brzi i žestoki 7”, koji je u travnju ove godine milijardu dolara zaradio u 17 dana od početka prikazivanja.
“Jurski svijet” snimljen je petnaest godina nakon posljednjeg dijela trilogije započete 1993. s “Jurskim parkom” Stevena Spielberga. Riječ je o jednom od najuspješnijih filmskih serijala svih vremena.
Radnja “Jurskog svijeta” smještena je 22 godine nakon događaja koji su se zbili u “Jurskom parku” a sa 106,6 milijuna dolara zarađenih tijekom proteklog vikenda plasirao se na drugo mjesto po visini zarade u drugom tjednu prikazivanja na američkom tržištu, s ukupno uprihođenih 400 milijuna dolara u samo deset dana.
Film je širom svijeta već nakon prvog vikenda prikazivanja premašio brojku od pola milijarde dolara zarade.

Komentiraj