HINA/ Damir SENČAR

Nogometaši hrvatskog nogometnog prvaka Dinama u ponedjeljak su započeli s pripremama za drugi dio sezone, a u njih kreću ojačani za 20-godišnjeg slovenskog reprezentativca Petra Stojanovića koji je stigao iz Maribora i trebao bi biti jedino Dinamovo pojačanje u zimskom prijelaznom roku.

“Radi se o igraču kojeg smo jako dugo pratili i bio je prvi na našoj listi želja. On je reprezentativac, igrao je Ligu prvaka i Europsku ligu i smatramo da se uklapa u našu viziju. Drago nam je da je s nama i siguran sam da će svojim radom i zalaganjem opravdati velika sredstva koja smo uložili u njega. Potrudit ćemo se napraviti sve da se što prije prilagodi momčadi”, rekao je na trener Dinama Zoran Mamić predstavljajući novog desnog bočnog hrvatskog prvaka.

“Dat ću sve od sebe kako bi svojim igrama pomogao ekipi i zahvalio se za priliku koju sam dobio”, izjavio je 20-godišnji Ljubljančanin koji je jedan dio karijere proveo na poziciji veznog igrača, a prije dvije godine zauzeo mjesto na desnom boku.

“Meni je uvijek bilo najvažnije igrati i moram reći da sam trenutno jako zadovoljan”, rekao je Stojanović u čijem je dolasku u Dinamo nemale zasluge imao i bivši trener Krunoslav Jurčić, današnji trener Maribora, za što mu se posebno zahvalio Zoran Mamić te istaknuo da će se suradnja dvaju klubova zasigurno nastaviti i u budućnosti.

Osim dolaska Stojanovića i odlaska Ive Pinta u Norwich City, Dinamov trener ne očekuje veće aktivnosti u zimskom prijelaznom roku.

“Ništa spektakularno se neće događati. Nema rasprodaje, a što se tiče dolazaka teoretski se do kraja uvijek nešto može dogoditi, posebno ako dođe do ozljeda. I dalje nismo sigurni što s pozicijom Arijana Ademija kojeg zaista nije lako nadomjestiti. Od pedesetak igrača koje smo gledali dvojica su nam se svidjela, ali teško ih je dovesti, no vidjet ćemo što će biti. Kvaliteta u momčadi je dobra, imamo dosta igrača i nećemo forsirati. Pamić i Andrijašević ostaju na posudbi u Lokomotivi, a tamo idu i Cekici, Mikulić i Šunjić. Husejinović ima želje za odlaskom i vidjet ćemo kako će se to razviti”, rekao je Zoran Mamić koji će na početku priprema imati 33 ili 34 igrača, s obzirom da će prvoj momčadi biti priključeni i članovi darovite juniorske generacije od kojih će neki dobiti priliku zaigrati za prvu momčad.

Dinamo će prva četiri dana priprema odraditi u Zagrebu, od 15. do 21. siječnja boravit će u Rovinju, a od 25. siječnja pripremat će se u Španjolskoj, gdje će odigrati četiri pripremne utakmice, protiv norveškog Stromgodseta, moskovskog CSKA, bugarskog Litexa i ukrajinskog Šahtara.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Damir SENČAR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.