Jedan od najboljih nogometaša West Hama i Premierlige ove sezone, Dimitri Payet, priznao je kako je gotovo odustao od nogometne karijere prije 13 godina. Stvar su, na sreću navijača West Hama i Slavena Bilića, spasili njegov otac i ujak.

Bila je 2003. godina, La Havre je raskinuo ugovor s tada 16-godišnjim Payetom nakon četiri godine provedene na njihovoj akademiji, čiji su polaznici bili i Paul Pogba i Riyad Mahrez. Vratio se Payet kući u AS Excelsior na Reunionu, ali vjerovao je kako je propala njegova nogometna karijera. “Uopće se nisam želio vratiti u Francusku, bio sam traumatiziran iskustvom. Rekli su mi da me neće zadržati jer nisam dovoljno dobar za drugu ligu. To me užasno pogodilo. Samo sam želio ostati na svom otoku i tamo igrati nogomet”, rekao je Payet.

Druga prilika ukazala mu se kao 18-godišnjaku u Nantesu, ali Payet nije lako otišao sa Reumiona. “Svađao sam se s ocem i ujakom, koji su me nagovorili da svemu dam još jednu priliku. I bili su potpuno u pravu”, kaže Payet. Ipak, priznaje da je priliku privatio zbog oca, bivšeg nogometaša. “Nogomet je njegova strast i nikada nije dobio priliku da ode s Reumiona. Ta mi je činjenica pomogla da ostanem jak u Nantesu”.

Priznaje kako je od dječačkih dana bio sklon nezrelim šalama i podvalama, a njegov je idol Ronaldinho. “Ljudi kažu da Ronaldinho uživa u ruganju braniča, ali uvijek je tako efikasan. Ali, mogao je napraviti show i ostati efikasan te pomoći ekipi da pobijedi. Zato sam njegov najveći obožavatelj”, priča. Priznaje da na nogomet još uvijek gleda kao na igru, bez obzira na financije. “Navijači dolaze da ih zabavimo lijepom igrom”.

Iako nije bio presretan odlaskom iz Marseillesa, francuski ga je klub morao prodati iz financijskih razloga. “Ovo je sada moj dom. Vrlo sam se brzo prilagodio. Srdačno su me dočekali treneri, suigrači i navijači. Igramo kod kuće ili u gostima, uvijek osjećam ljubav navijača. Nisam očekivao ovako uspješnu sezonu, i pokušavam uživati u svakom danu jer znam koliko je teško doći do ovog mjesta”, poručuje.

Komentiraj