Vlasti u Dubaiju pokušavaju otkriti što je uzrokovalo veliki požar koji je sinoć buknuo na luksuznom hotelu u gradskom centru. Požar je zahvatio hotel Address Downtown s 63 kata, visok 302 metra. BBC javlja kako je požar navodno započeo na 20. katu, gdje vatra i dalje gori. Vatrogasci su uspjeli ugasiti stihiju, ali dijelovi hotela s pet zvjezdica i dalje gore.

Hotel je sinoć evakuiran, a prema prvim procjenama ozlijeđeno je 16 ljudi. Ipak, planirani doček nove godine sa spektakularnim vatrometom ‘odrađen’ je po programu, dok se dim i dalje uzdizao nad hotelom u plamenu. Address Downtown nalazi se u blizini najviše svjetske zgrade i simbola UAE-a Burj Khalife. Ulice oko zapaljenog hotela blokirane su, ali avenije oko Burj Khalife prometuju normalno.

Vatra je započela u 21:30 sati po lokalnom vremenu, a u roku od samo deset minuta plamen se proširio na veliki dio zgrade. vatrogasci su se satima borili sa obuzdavanjem vatre. Vlasti su na Twitteru objavile kako je 14 ljudi lakše ozlijeđeno, jedna je osoba ozbiljnije, dok je jedna osoba doživjela srčani udar zbog ‘gužve i dima’.

Komentiraj

FOTO:EPA/NICOLAS CORNET
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.