– Najbolja svjetska diskašica Sandra Perković u subotu je osvojila prvo mjesto na drugom ovosezonskom atletskom mitingu Dijamantne lige u Šangaju sa hicem od 70.88 metara, što je najbolji rezultat sezone i rekord mitinga.

Perković je disk bacila 70.88 metara u četvrtoj seriji. U drugoj je disk odletio na 65.37 m, a u trećoj seriji na 67.73 m. Prvi, peti i šesti pokušaji bili su neuspješni.

Svjetska i olimpijska prvakinja je i dosad bila vlasnica najboljeg rezultata sezone, kojeg je ostvarila u Splitu 6. ožujka (70.59 m). Također, srušila je rekord mitinga (70.52 m) kojeg je postavila 2014. godine.

Druga je bila Australka Dani Samuels sa hicem 67.77 m, ostvarenim u posljednjoj seriji, a treće mjesto osvojila je Kubanka Denia Caballero sa rezultatom 66.14 metara.

Komentiraj

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.