“Francuski igrači svoju će zemlju predstavljati s najvećim ponosom ikada u prijateljskoj utakmici protiv Engleske”, rekao je u ponejdljak izbornik Francuza Didier Deschamps. Utakmica će se odigrati sutra na Wembleyju, samo četiri dana nakon terorističkih napada u Parizu.

Jedna od meta napada bio je i Stade de France, ispred kojeg su, za vrijeme odigravanja prijateljske utakmice između Francuske i Njemačke, odjeknule tri eksplozije, a život je izgubilo troje ljudi. Jedan od napadača pokušao je i ući na stadion sa kupljenom kartom.

“Ovdje smo kako bismo predstavljali svoju zemlju i njene boje – plavu, bijelu i crvenu – sa više ponosa nego obično”, rekao je Deschamps. “Ovo je teško i stresno vrijeme, ali svi smo zajedno. Svaki od igrača sa ovom se tragedijom nosio na svoj način. Najvažnija je stvar da smo ostali zajedno i podijelili tugu”, dodao je.

Deschamps ističe kako će sutrašnja utakmica biti puna emocija. “Ali, naša je dužnost odigrati dobri i predstaviti našu zemlju na pravi način”, dodao je. Veznjak Lassana Diarra u napadima je izgubio rođakinju, a sestra napadača Antoinea Griezmanna uspjela je pobjeći iz koncertne dvorane Bataclan, gdje je poginulo 89 ljudi.

Obojica igrača ostala su u reprezentaciji. “U ovom okruženju, važno je za sve nas koji predstavljamo svoju zemlju punu raznolikosti, da ostanemo ujedinjeni u borbi protiv ovog horora i pokažemo da nogomet ne poznaje boje ni religije”, napisao je Diarra na Twitteru.

“U ekipi su dva igrača koja su silno pogođena terorističkim napadima. Griezmann je, nasreću, nakon napada osjetio olakšanje i sreću. Diarra je doživio veliki gubitak. Dobro je da je ostao s nama, razgovarao sam s njim, svi smo. Naučili smo što znači vrijednost jedinstva i solidarnosti”, ističe Deschamps.

Kako kaže, ponudio je igračima da se povuku iz reprezentacije, ali svi su željeli ostati. “Imali smo nekig briga oko utakmice, ali moramo ju odigrati. Poštujemo odluku Saveza da se ne odgađa. Biti će to odlična prilika da predstavimo našu zemlju, što je važnije od nogometa”, rekao je kapetan Hugo Lloris.

“U utorak će se dogoditi veliki trenutak solidarnosti. Posljednja tri dana bila su iznimno dramatična, svi tugujemo zajedno. Pokazat ćemo karakter”, dodao je.

Komentiraj