Presdjednik saborskog Odbora za ratne veterane, Miodrag Demo, kaže kako mu je iskreno žao što je Milijan Brkić odustao od kandidature jer je bio jedini dobar kandidat za tu funkciju, javljaDnevnik.hr.

“Međutim, politički odnosi između Mosta i HDZ-a očito nisu naišli na suglasje da se to riješi”, kaže Demo.

Ipak, zadovoljan je što je premijer ipak donio odluku o ministru.

“Ja mu nisam sugerirao ime. Ja sam mu rekao da sutra moramo imati ministra, da se više ne čeka. Državni proračun je na saborskim klupama”, rekao je Demo i dodao kako će sazvati Odbor za veterane čim dobije prijedlog te kako će tada imati i ministra, čime je dao do znanja da će podržati premijerov prijedlog da se za novog ministra branitelja imenuje Tomu Medveda.

Osvrnuo se i na prosvjednike u šatoru u Savskoj.

“Ja doista želim da ministar odmah preseli momke iz šatora sebi u kancelariju i da riješi taj problem. To treba konačno otići odatle. Ja kad prolazim Savskom svako jutro, vidim bistu dr. Franje Tuđmana. Nije primjereno da tamo bude. Franjo Tuđman je zaslužio primjerena mjesta i primjerene spomenike da mu se odaje počast. Sad imaju ministra, izvolite gospodo za stol sjesti. Zajedno ćemo rješavati probleme hrvatskih branitelja”, poručio je Demo prosvjednicima iz Savske.

Komentiraj