Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u petak je ponovno odbacio tvrdnje sindikata policijskih službenika o smanjenju plaća te ocijenio da je riječ o pravednoj raspodjeli.

Sindikat policijskih službenika tvrdi da su inspektorima i šefovima uprava u policiji neopravdano smanjene plaće.
“Nije riječ o opravdanosti ili neopravdanosti, nego o ravnomjernoj raspodjeli onoga s čime raspolažemo. Policajac je na dnu društvene ljestvice i želim promijeniti tu situaciju. Ne radi se o smanjenju plaća jer je sve napravljeno na štetu dodataka na plaću. Želimo pravednije raspodijeliti ono s čime raspolažemo i nagraditi ljude koji izravno rade”, rekao je Orepić u Bruxellesu gdje je sudjelovao na sastanku ministara unutarnjih poslova zemalja članica EU-a.

Ministar Orepić već je bio rekao da u MUP-u nije došlo do smanjenja plaća, a Sindikat policije Hrvatske ustvrdio je potom da svako smanjene dodataka znači i izravno smanjenje plaće. Bilo kakva objašnjenja da nije smanjen koeficijent, već samo dodaci te time nije smanjena plaća, ne stoje, istaknuo je sindikat u priopćenju. Napomenuli su i da je plaća i koeficijent i dodaci na plaću, te da svako smanjenje dodatka ili koeficijenta predstavlja smanjenje plaća.

Komentiraj