DELOŽACIJA NA BUKOVCU Cvjetkovići odlučili mirno predati dom

0
1
FaH

Obitelj Cvjetković odlučila je nešto iza 11 sati napustiti svoju kuću na Bukovcu, u kojoj se od jutros provodi deložacija te je otišla na Markov trg prosvjedovati i tražiti od saborskih zastupnika da se zauzmu za hrvatske građene jer je, smatraju, riječ o pravnom kriminalu, koji se mora jednom u Hrvatskoj raskrinkati.

Deložacija deveteročlane obitelji Cvjetković iz kuće na zagrebačkom Bukovcu počela je u petak oko 10,30 sati, kada su radnici sa žutim zaštitnim šljemovima počeli piliti ogradu koji su ispred kuće postavili okupljeni prosvjednici.

Oko 150 do 200 prosvjednika, aktivista iz raznih udruga i sindikata koji su se od četvrtka navečer počeli okupljati pred njihovom kućom protiveći se deložaciji također su napustili to mjesto nakon što ih je obitelj Cvjetković zamolila da odustanu.

Zamolio sam ih da odustanu jer ne želimo da hrvatska policija ide na hrvatske građene. Želimo dosotojanstveno izaći iz priče”, reko je Tomislav Cvjetković novinarima nakon što je napustio svoju kuću, koja je prodana na javnoj dražbi.

Njegova supruga Marija Cvjetković kazala je da nisu htjeli preuzeti odgovornost da stradaju ljudi.

“Ja sam legalist, ja ne gazim ljude kao što ih gazi pravosuđe”, rekla je Cvjetković. “Tu odgovornost nisam htjela preuzeti i nisam htjela da više padne hrvatska krv. Previše je krvi palo od strane Hrvata, još da u to bude upletena hrvatska policija nije mi palo ni na kraj pameti”, kazala je.

Upitana gdje će njezina deveteročlana obitelj pronaći smještaj, kazala je da ima dobrih ljudi, ali da rješenje zasad nemaju. No, ustvrdila je da njezina obitelj sigurno neće propasti zbog pravosudnog kriminala.

Nada se da će njihov slučaj poslužiti kao primjer da se zaštite svi ostali građani. Dodala je da samo 10.500 ljudi iz udruge Franak čeka na iseljenje. “Samo dajte puta tri i to je 31.500 ljudskih života”, rekla je Cvjetković.

“Kamo to vodi. To je uništavanje jedne cijele nacije. Ovo nije Srbima i četnicima uspjelo devedesetih to što se danas pod krinkom legalnosti provodi. Pravni genocid nad građanima Republike Hrvatske”, rekla je Cvjetković.

Obitelj Cvjetković nezakonitom smatra javnu dražbu na kojoj je prodana njihova kuća, dok zagrebački Općinski građanski sud navodi da Cvjetkovići usprkos pravomoćnim presudama pet godiona odbijaju predati tu nekretninu. Ustavni sud odbio je ustavne tužbe koju su odvjetnici Cvjetkovića podnijeli kako bi osporili odbijanje njihova prijedloga za odgodu ovrhe i spriječili deložaciju iz njihova doma, upozorivši da poticanje na neizvršavanje sudskih odluka vodi u bezakonje.

Prije no što je počela deložacija, povjerenica predsjednice Republike za zviždače Vesna Balenović je u izjavi novinarima podsjetila kako je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović još prije tri mjeseca poslala dopis Vladi i Ustavnom sudu, u kojem je tražila ukidanje ovrha ako se provode nad jedinom nekretninom u kojoj vlasnik živi.

“Međutim, do dana današnjeg, koliko sam informirana, gospođa predsjednica nije dobila odgovor ni od Vlade niti od Ustavnog suda, što smatram da je sramota. Predsjednica smatra da je obitelj osnova društva, a nisu osnova društva banke koje žive na ekstra profitu”, poručila je.

Marija Cvjetković izjavila je u utorak na konferenciji za novinare ispred suda da se u njihovom slučaju radi o pravosudnom kriminalu u kojem suci pojedinci nisu odradili stvar kako treba jer su bili pristrani.

Nakon toga je Općinski sud u Novom Zagrebu, pred kojim se vodi ovršni postupak u pravnoj stvari “Croatia banka – Tomislav Cvjetković“, izvijestio je u utorak kako ovršenik Tomislav Cvjetković i njegova obitelj usprkos pravomoćnim sudskim odlukama više od pet godina odbijaju predati u posjed nekretninu njezinom vlasniku koji ju je kupio na javnoj dražbi i na čije pravo vlasništva ne može utjecati ishod brojnih parnica koje ta obitelj vodi protiv ovrhovoditelja.

Ustavni sud odbio je ustavne tužbe koju su podnijeli članovi zagrebačke obitelji Cvjetković i njihovi odvjetnici kako bi osporili odbijanje njihova prijedloga za odgodu ovrhe i spriječili deložaciju iz njihova doma te je upozorio da poticanje na neizvršavanje sudskih odluka vodi u bezakonje.

Komentiraj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here