Politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier gostovao je u srijedu u Dnevniku N1 televizije, gdje je rekao kako je strategija HDZ-a vrlo jasna, a druge stranke mogu izabrati strategiju koju žele.

“Naš suparnik je Zoran Milanović i ono što hrvatski građani moraju odlučiti je žele li još četiri godine Zorana Milanovića ili četiri godine Andreja Plenkovića kao premijera. Imali smo četiri godine Milanovića, koji je koristio ideologiju da bi podubljivao podjele u hrvatskom društvu dok je ekonomija stagnirala. S Andrejom Plenkovićem želimo jednu politiku okupljanja koja će rješavati ekonomske probleme građana”, rekao je Stier.

Dodao je da je uvjeren kako će na izborima pobijediti HDZ, te da će Andrej Plenković biti novi mandatar. Stier kaže da su vrata za Most u formiranju parlamentarne većina otvorena, ali i da nema prostora za ucjene. “Imat ćemo takav rezultat da će biti jasno da je Plenković mandatar”, kaže Stier.

Poručio je i kako su lideri svih ostalih stranaka ostali isti, osim Plenkovića koji je, tvrdi, HDz-u i hrvatskoj politici donio vedrinu i novu snagu. “Moramo donijeti nove zakone koji će garantirati pluralnost u medijima. Mi smo upravo i u programu naglasili da idemo u tom smjeru, zagarantirati pluralnost u medijima. Potpuna medijska sloboda, bez da politika kontrolira ili presudno utječe na medije. Da javni servis doista bude servis svim hrvatskim građanima”, komentira Stier dodajući da j Siniši KOvačiću produljen mandat na HRT-u samo kako bi Hrvatska radiotelevizija mogla funkcionirati.

Komentiraj