Davor Ivo Stier, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova, ” komentirao je izjavu bivšeg ministra Mire Kovača, koji je nekoliko dana prije imenovanja vlade kazao da su bedastoće izjave kako će Davor Ivo Stier biti novi ministar. U emisiji Hrvatskog radija “Intervju tjedna”, kazao je:

‘Kad smo imali primopredaju, kolegi Kovaču sam se zahvalio na korisnim sugestijama. Naglasio sam da Vlada odgovara Saboru i da je moja intencija intenzivirati suradnju s Hrvatskim saborom. Uvjeren sam da će kolega Kovač biti vrlo aktivan saborski zastupnik i da će imati istaknutu ulogu u Hrvatskom saboru’, rekao je Stier.

Također je istaknuo kako će stranačka tijela odlučiti hoće li Kovač postati predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku.

‘Mogu reći da imamo iznimno kvalitetne ljude koji rade u službi vanjskih poslova. Naravno, uvijek novi ministar izabere najbliže suradnike s kojima želi surađivati. S obzirom na kvalitetne ljude u ministarstvu, odmah smo počeli s radom’, kazao je za HRT.

Komentiraj