Pobjeda u Portlandu nad SAD-om (3-2) donijela je Hrvatskoj skok za četiri mjesta na novoj rang listi reprezentacija u Davis Cupu i na njoj sada zauzima sedmo mjesto, objavio je Međunarodni teniski savez (ITF).

Hrvatska je prestigla Srbiju, Italiju, Australiju i SAD.

Zahvaljujući ovim bodovima Hrvatska je došla do pozicije koja će joj gotovo sigurno zajamčiti mjesto nositelja prilikom rujanskog izvlačenja parova za susrete prvog kola Svjetske skupine za 2017. godinu. To znači da bi mogla imati nešto lakšeg suparnika na startu natjecanja, iako bi i tada među potencijalnim protivnicima u prvom kolu mogle biti neke vrlo jake reprezentacije, poput SAD-a.
U međuvremenu, Hrvatska će imati priliku dodatno povećati zbroj bodova i popraviti plasman, jer će od 16. do 18. rujna ove godine biti domaćin Francuskoj u polufinalu Svjetske skupine.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.