Teniska reprezentacija Argentine u utorak je održala konferenciju za novinare uoči finala Davis Cupa koje se u igra u Zagrebu od petka do nedjelje. Najbolji argentinski tenisač Juan Martin del Potro izjavio je kako je Marin Čilić odličan igrač i njegov prijatelj te kako zaslužuje ovaj trofej, ali i upozorio kako će Argentina napraviti sve da bi ga upravo ona osvojila.

Argentina je do sada nastupala u tri Davis Cup finala, ali nikada ga nisu uspjeli osvojiti. S druge strane, Hrvatska ima samo jedan nastup u finalu u kojem je i osvojila Davis Cup. “Dat ćemo sve od sebe da učinimo svoju zemlju ponosnom. To je jedino što možemo učiniti. Samo o tome razmišljamo”, poručio je argentinski izbornik Daniel Orsanic.

“Imam hrvatsku krv, poštujem svoje korijene i hrvatski narod, ali sam ovdje kako bih predstavljao Argentinu i argentinski dio svoje obitelji”, kazao je izbornik dodajući kako se osjeća ‘100% Argentincem’. Nakon prvog odrađenog treninga u Areni Zagreb, Argentinci poručuju kako su uvjeti dobri, a podloga napravljena prema uvjetima ITF-a.

Del Potro je istaknuo kako je Hrvatska favorit, ali će dati sve od sebe kako bi na kraju slavili. Del Potro i Marin Čilić snage bi trebali odmjeriti u nedjelju, a u međusobnim susretima Argentinac vodi 8:2.. “Prijašnji mečevi ne znače puno. Ako ću igrati protiv njega u nedjelju, vidjet ćemo što će se dogoditi, ali prvo razmišljam o meču u petak”, kazao je.

Komentiraj