Darinko Kosor, član Vijeća za suradnju iz HSLS-a danas je opovrgnuo da je sve idilično i da sve dobro funkcionira u vladajućoj koaliciji.

Naime, jučer su i Božo Petrov i Tomislav Karamarko održali konferencije za medije, na kojima su tvrdili kako su glasine o poljuljanim odnosima među vladajućima netočne te da ne postoje niti pritisci niti svađe, piše portal Index.

Darinko Kosor priznao je danas kako Vijeće za suradnju ne funkcionira, odnosno, da se nije sastalo već tri tjedna. “Vijeće ne funkcionira već tri tjedna”, rekao je Kosor i dodao kako o razlozima treba pitati koordinatore tog tijela.

HDZ-ov Ivan Šuker, s druge strane, ne vidi nikakav problem i kaže kako će se Vijeće sastati kada za to bude potrebe.

“Ne vidim tu neki raskol. Vrlo interesantno je to da kad su se skidali određeni zakonski prijedlozi u protekle četiri godine, jer jedan koalicijski partner to nije podržavao, nitko nije govorio o raskolu. A radilo se o suštinskim promjenama fiskalne i porezne i gospodarske politike. Tada to nije bio raskol”, prokomentirao je Šuker, prenosi Index.

Šuker je komentirao i izjavu Bože Petrova, koji tvrdi kako nije znao da je Milijan Brkić HDZ-ov kandidat za ministra branitelja. “To je njegov problem, mi smo jasno rekli tko je naš kandidat”, izjasnio se Šuker.

Ivan Tepeš, predsjednik HSP AS-a kazao je kako nije zadovoljan funkcioniranjem Vijeća za suradnju.

“Znam da su oni imali određeni broj sastanaka. Bilo bi bolje da su ti sastanci češće i da brže i bolje slažemo upravu jer to građani očekuju od nas. Tempo imenovanja treba biti brži”, rekao je Tepeš.

Komentiraj