Darijo Srna definitivno se oprašta od hrvatske reprezentacije. Kapetan ukrajinskog Šahtara za klupske je stranice u srijedu dao intervju u kojem je najavio konačan kraj reprezentativne karijere.

Na pitanje je li se uspio odmoriti u ovo kratko vrijeme nakon Europskog prvenstva, odgovorio je: “Odmorio sam se više mentalno. Bio je težak period, ali moramo ići dalje. Završavam reprezenattivnu karijeru. Za deset dana poslat ću i formalno pismo. Želim se potpuno posvetiti svojim izvedbama u Šahtaru”, rekao je Srna.

Nakon ispadanja od kasnijeg europskog prvaka Portugala u osmini finala, izbornik Ante Čačić rekao je da će napraviti sve da Srna ostane u reprezentaciji, iako je i prije prvenstva u Francuskoj kapetan ‘Vatrenih’ najavio da će se oprostiti.

34-godišnji Srna za hrvatsku je reprezentaciju odigrao 134 utakmice uz 22 postignuta gola. Prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije, a za A-vrstu debitirao je 2002. godine u prijateljskoj utakmici protiv Rumunjske. Nakon oproštaja Nike Kovača od reprezentacije, nosio je kapetansku traku, koju je nosio 68 puta.

Komentiraj

FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.