FOTO: Saša Zinaja

Danijel Majcen, koji se na globalnu glazbenu scenu probija pod imenom Dani’el, s novim singlom ‘’Guardian’’ popeo se na prvo mjesto prestižne top ljestvice European Alternative Charts, pretekavši zvijezde poput Editorsa, Davea Gahana and the Soulsaversa, Bloc Partyja. European Alternative Charts formirala je 2011. promocijska tvrtka Pluswelt Promotion s idejom da se kroz tu ljestvicu afirmira što veći broj europskih, ali i svjetskih alternativnih glazbenika, bez obzira na to jesu li već etablirana imena ili su u pitanju novi izvođači, poput Dani’ela.

Dani’el, kojega je Nacional predstavio prije nekoliko tjedana, nije se pretjerano iznenadio ovim uspjehom, jer je s prvim albumom ‘’The Book’’ iz 2013. proveo punih 13 tjedana na top ljestvici albuma, od čega sedam tjedana na čelnoj poziciji te iste European Alternative Charts.

Komentirajući ponovljeni uspjeh, Dani’el je za Nacional izjavio: ‘’Da, iznenadio sam se s obzirom na to da ne pratim baš top liste, već mi je moj menadžer Danijel Levatić poslao mail, pa je to svakako bio jedan od ljepših dana već na početku ove godine.’’

Pjesma ‘’Guardian’’ ujedno je i singl s kojim Dani’el najavljuje novi album o kojem je za Nacional rekao: ‘’Novi album je uskoro gotov. Zove se ‘The Book, Final Chapter – Heaven Shall Be’. Trenutno je u fazi produkcije, a datum izlaska je na Veliki petak, 25. ožujka, za ruskog izdavača ScentAir Records. Ovih dana sam do kasnih noćnih sati u studiju kako bi se mogli odraditi PR, print medija, snimanje videospota, crowdfunding kampanje…’’ zaključuje Majcen.

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja
Podijeli objavu
Prethodni članakTajvanska oporba dobila predsjednicu, Kina protiv neovisnosti
Sljedeći članakIRAN Četiri američka zatvorenika puštena na slobodu
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.