Hrvatski Sabor danas će nastaviti zasjedanje raspravom o izvješću Državnog ureda za reviziju o revizijama provedenim u 64 ustanove u kulturi – knjižnicama, muzejima i kazalištima te Državnom arhivu, Ansamblu Lado, Dubrovačkim ljetnim igrama, KD Lisinskom i Centru za kulturu Čakovec, tijekom 2014.

Prije plenarne rasprave, zasjedat će saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP), koje treba odlučiti o ukidanju zastupničkog imuniteta Ranku Ostojiću (SDP) i Maru Kristiću (Most) na temelju zahtjeva privatnih tužitelja, kojima Sabor u pravilu ne udovoljava. Zahtjev po službenoj dužnosti MIP-u je došao s Općinskog suda u Vukovaru, koji traži ukidanje imuniteta HDZ-ovu Stevi Culeju, kako bi se nastavio kazneni postupak za remećenje javnog reda i mira tijekom prosvjeda u rujnu 2013. u Vukovaru, kada su razbijene ćirilične ploče postavljene na pročelja državnih institucija.Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.