Danas se u Zagrebu obilježava Dan zagrebačkih maturanata, ‘Norijada’, koja će okupiti više od pet tisuća maturanata. Okupljanje će započeti već u 11:30 sati, a maturanti će se oko podneva zaputiti prema Bundeku, gsje se održava ovogodišnja proslava.

ZET upozorava kako će u tramvajskom i autobusnom prometu dolaziti do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija. Maturanti će se kretati trasom: Trg bana Josipa Jelačića – Praška – Trg Nikole Šubića Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice – Avenija Većeslava Holjevca – Damira Tomljanovića Gavrana – Bundek.

Početak preusmjeravanja tramvajskog prometa očekuje se oko 12 sati i to na linijama čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, odnosno Praškom ulicom. Linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 preusmjeravat će se na Glavni kolodvor.

Dvadesetak minuta kasnije promet bi trebao kratkotrajno biti prekinut Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu. Tramvajski će promet biti obustavljen oko 12:35 sati i u Ulici grada Vukovara kod Miramarske za vrijeme prolaska do Avenije Hrvatske bratske zajednice.

Istovremeno se očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Kada se kolona maturanata približi Mostu slobode, autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik.

Komentiraj