Pripadnici više braniteljskih udruga Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) iz svih dijelova BiH krenuli su u nedjelju u koloni sjećanja prema Vukovaru kako bi odali počast hrvatskim braniteljima i Vukovarcima.

Iz mjesta Gornja Obodnica kod Tuzle bivši branitelji krenuli su pješice prema Vukovaru poručujući ‘kako su uz Vukovar i danas’ te da nisu zaboravili kroz kakve strahote su prošli građani ovoga grada.
“Najveći genocid nakon Drugog svjetskog rata je nešto što se zaboraviti ne smije, vrijeme je pred nama da gradimo odnose i da svatko učini koliko može da bi se govorilo o oprostu, ali o zaboravu nikako! Naši branitelji koji su branili Hrvatsku a kasnije i Bosnu i Hercegovinu od agresora žele na ovaj način odati počast stradalima u gnusnom zločinu nad Vukovarom, a što namjeravamo raditi i u budućnosti”, naveo je Matija Mrkonjić, sudionik kolone sjećanja.

Nakon polaska iz Gornje Obodnice, sudionici su se zaputili prema Drijenči i Brčkom, gdje će im se priključiti i ostali sudionici kolone, te će zajedno nastaviti put Vukovara.

Nakon prepješačenih 130 km, kolona sjećanja Tuzla-Gornja Obodnica–Vukovaru u sam Vukovar bi trebala stići 18. studenog, na Dan sjećanja na žrtve Vukovara.
Dragovoljci, veterani i ratni vojni invalidi domovinskoga rata HVO-a iz Županije Posavske također su u nedjelju krenuli na 70 kilometara dug put do Vukovara noseći u sebi i sjećanje na sve poginule koji su branili Posavinu. Prije polaska zapalili su svijeće i položili vijence ispred Spomen obilježja u Orašju.
Brojni branitelji iz BiH će na dan pada Vukovara, 18. studenog krenuti prema ovome gradu kako bi izrazili solidarnost i suosjećanje sa žrtvama i Vukovarom.

Komentiraj