Svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj su zaslužnim pojedincima, udrugama i ustanovama uručene nagrade, Županja je u petak, na blagdan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, proslavila Dan grada.

“Prilika je ovo prisjetiti se svega onoga što je Županju obilježilo u proteklih godinu dana. Puno smo toga napravili, ali pred nama su još velike investicije koje namjeravamo uskoro početi i provesti. Želja mi je da se naši planovi svi ostvare na radost građana”, rekao je županjski gradonačelnik Davor Miličević te dodao da su u godinu dana obnovljene gradske prometnice, postavljena je nova rasvjeta i uređene javne površine.

U ime Vlade, Dan grada Županjcima je čestitao ministar financija u tehničkoj Vladi Zdravko Marić, koji je istaknuo da su Slavonci “radišni dio Lijepe naše kojima nikada nije teško raditi”. Ocijenio je kako se i s malo novca – ako postoje pravi ljudi s pravom vizijom – može mnogo učiniti, a upravo to, istaknuo je, dokazuje grad Županja.

“Želimo da se Županja razvija, a Županjci budu zadovoljni životom u svojoj sredini. To ćemo uspjeti samo ako osiguramo nova radna mjesta ne samo ovdje, već i u drugim sredinama županije”, poručio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljene su i nagrade grada Županje, a uoči sjednice podno spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Komentiraj