Jedan maestro, dvije dame, tri koncerta i orkestar „za pet“ u subotu 5. ožujka u Lisinskom!

 Večer puna emocija uz najljepšu glazbenu romantiku s čarobnim Griegovim klavirskim koncertom, virtuoznim violinističkim koncertom Wieniawskog i pravom glazbenom poslasticom, Mendelssohn-Bartholdyevim koncertom za violinu i glasovir.

Pijanistica Ksenia Kogan jedna je od sjajnijih umjetnica mlađe generacije u Rusiji. Dolazi iz glazbene obitelji pa je od djetinjstva okružena glazbom. Imala je priliku susretati se s vrhunskim glazbenicima različitog profila: dirigentima, skladateljima, instrumentalistima, pjevačima, jazz glazbenicima. Zahvaljujući tome, stekla je široko i svestrano iskustvo koje joj je pomoglo u suradnji s vrsnim glazbenicima različitog porijekla i stilova, ali i u mnogim umjetničkim projektima. Soyoung Yoon prepoznata je kao jedna od vodećih violinistica svoje generacije. Soyoung je stigla na svjetsku pozornicu te zadivila publiku i glazbenike svojim očaravajućim nastupima na najpoznatijim svjetskim violinističkim natjecanjima.

Kogan&Yoon

Nastupala je u svjetski poznatim dvoranama: dvorani Boljšoj teatra u Moskvi, Međunarodnom domu glazbe u Moskvi, Tonhalleu u Zürichu, dvorani Kölnske filharmonije, Centru za izvedbene umjetnosti u Tel Avivu, Belgijskom umjetničkom centru i Umjetničkom centru u Seulu…

Još jedna svečanost glazbe u Lisinskom koja se ne propušta.

Ulaznice po cijeni od 160 kn, 200 kn, 240 kn se mogu kupiti na blagajni Lisinskog i online www.lisinski.hr

Komentiraj