Hrvatski izbornik Zlatko Dalić vodit će Hrvatsku i kroz dodate kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. U razgovoru za Novu TV Dalić je rekao da je sretan. “Idemo korak po korak pa što bude”, poručuje.

Naglasio je kako ugovor nije tražio, niti ga zanima. “Ja hoću plasman u Rusiju, to je moj cilj. Htio sam poslati poruku da vjerujem u ove igrače, da vjerujem u navijače, koji će pratiti hrvatsku reprezentaciju i biti naš dvanaesti igrač, i vjerujem u sebe. Ako prođemo kvalifikacije, onda se mi dogovorimo u roku dvije minute”, kaže.

Dalić dodaje kako nikada neće postavljati uvjete što se tiče reprezentacije, jedino što želi je biti samostalan u odlukama i da bude ‘gazda’. “Sve što činim i što ću činiti jest to da se publika vrati na stadion i da bude podrška kao što je to bilo prije, da nam navijaču budu dvanaesti igrač, pogotovo sad u kvalifikacijama. To je ono što mi trebamo, trebamo zajedništvo, jednu kompaktnost, koheziju svih nas da bismo ostvarili svoj cilj, a naš cilj je plasman u Rusiju”, istaknuo je.

O reprezentativcima kaže da ih još malo treba posložiti, te da moraju dobiti još samopouzdanja, kao i podrške navijača. “Imamo prave igrače, pravu generaciju, to pokazuju u svojim klubovima. Bit će veliki peh ako ne odemo na Svjetsko prvenstvo, a tamo možemo zaista puno napraviti ako se plasiramo”, zaključio je.

Komentiraj