Dalekovod je u srijedu objavio da je s norveškim distributerom električne energije, tvrtkom BKK NETT AS, potpisao ugovor za izgradnju 420 kilovoltnog (kV) dalekovoda Modalen – Mongstad, vrijedan više od 35 milijuna eura.

“Nakon evaluacijskog procesa, ponuda tvrtke Dalekovod odabrana je kao najpovoljnija prema kriterijima natječaja te je, potpisom ugovora vrijednog više od 35 milijuna eura, projekt i formalno započeo”, navode iz Dalekovoda.

Dalekovod je, naime, taj posao najavio 23. lipnja, kada je objavio da mu BKK NETT AS, jedan od vodećih norveških distributera električne energije, planira dodijeliti ugovor za izgradnju 420 kV dalekovoda Modalen – Mongstad, dionice duge 57 kilometara.

Glavne aktivnosti BKK grupacije iz Bergena su proizvodnja, prodaja i prijenos električne energije te razvoj optičke mreže.

Grupacija upravlja s 32 hidroelektrane i s 1.100 zaposlenih servisira više od 190.000 kupaca električne energije u Norveškoj, navode iz Dalekovoda.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.