Hrvatski premijer Zoran Milanović odbio je u četvrtak u Valletti komentirati najnovije dogođaje u Mostu i izbacivanje Drage Prgometa iz te stranke da ne bi kompromitirao daljnje razgovore.
 “Ne mogu komentirati”, odgovorio je Milanović na upit za komentar na događaje u Mostu.
 Milanović je u Vallettu, glavni grad Malte, doputovao na  summit čelnika EU-a koji je posvećen izbjegličkoj krizi.
 Nacionalno vijeće Mosta izbacilo je u četvrtak Dragu Prgometa iz članstva jer je bez njihova znanja vodio osobne pregovore sa Zoranom Milanovićem.
 Milanović je rekao da je s njim “razgovarao o sadašnjosti i budućnosti Hrvatske”.
 “Neću komentirati više da ne bih prejudicirao ili kompromitirao razgovore. Sve ide svojim tokom. Mi smo relativni izborni pobjednici, s listom naše vlade i naših partnera dobili smo većinu mandata i glasova, ali to nije dovoljno dok ne skupimo 76 potpisa. Vjerojatno smo dosta bliže tome nego HDZ i tu ću stati”.
 Na upit što je stavio na stol u razgovoru s Prgometom, Milanović je rekao: “ništa, razgovarali smo o budućnosti Hrvatske”.
“Tu ima jako puno kompatibilnih, odnosno bliskih pogleda. Ja se nadam da će odgovornost  i svijest o odgovornosti za Hrvatsku prevladati i da stvari ne smiju stati”, rekao je Milanović.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.