KAKO VLADA POČINJE TRASIRATI PUT prema marginalizaciji desničarske ikone i kakvu sliku Hrvatske želi afirmirati uvođenjem novog protokola na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu

‘Da je premijer to htio i da je vrh Vlade poslao takvu diskretnu poruku, pronašlo bi se novca za financiranje koncerta Marka Perkovića Thompsona na kninskom stadionu.” To je Nacionalu u ponedjeljak popodne izjavio visoki politički izvor blizak Plenkoviću.

Isti taj izvor navodi da se u ovom slučaju radi o nijansiranom vođenju državne politike s vrlo jasnim ciljem.

“Ništa tu nije slučajno. Itekako se vodi računa o tome kakva će se slika poslati u javnost i domove hrvatskih građana putem nacionalnih televizija. A kamere nacionalnih televizija i ove će godine pratiti službena obilježavanja obljetnice Oluje na kninskoj tvrđavi, a potom i u Kninu, gdje će u večernjim satima koncert održati Prljavo kazalište. Prvo će se ujutro prenositi decentna i dostojanstvena priredba kojoj će prisustvovati službeni uzvanici. A i navečer će dominirati druga publika, ona koja će znati prepoznati koja je to glazba privukla gotovo 200 tisuća ljudi na središnji zagrebački trg kada je Prljavo kazalište uoči raspada Jugoslavije izvelo svoj veličanstveni koncert. To je slika Hrvatske koju se želi afirmirati i koja je po ukusu aktualnog vrha Vlade. Vrlo je vjerojatno da sve to skupa neće znatno utjecati na ukupni broj gostiju koji će na obljetnicu Oluje posjetiti Knin”, izjavio je izvor blizak premijeru Plenkoviću.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakH.U.P. Ramljakov poziv smatra nezakonitim
Sljedeći članakKanaderi gase požar kod Metkovića
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.