Računalo koje pripada glavnom revizoru čija je zadaća ‘pročešljati’ poslovanje Vatikana hakirano je, objavili su talijanski mediji u subotu.

Libero Milone, kojeg je papa Franjo imenovao glavnim revizorom u lipnju, prijavio je policiji navodni cyber kriminal. Vatikanska je žandarmerija  otvorila istragu  i moguće je da je posrijedi netko iz vatikanskih redova, prema talijanskim novinama La Stampa.

Vatikan zasad nema komentara o događaju.

Papa Franjo uveo je dužnost glavnog revizora u sklopu obećanih reformi i temeljem te odluke talijanski računovođa ima ovlasti pregledati sve poslovne knjige u Vatikanu.

La Stampa piše da su navodi dio “novog ozračja otrova i sumnji”.

U Italiji je najavljeno da će idući tjedan svjetlo dana ugledati dvije knjige u kojima će biti objavljeni  tajni dokumenti o vatikanskim financijama čime se stvara bojazan od ponavljanja afere VatiLeaks 2012. godine.

Komentiraj

FOTO:Zeljko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.