Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u srijedu je komentirao osnivanje Istražnog povjerenstva za Agrokor, ocijenivši kako osnivanje saborskog istražnog Povjerenstva za Agrokor neće ometati rad DORH-a na predmetu oko Agrokora.

“Mislim da neće ometati naš rad ako se osnuje, oni će se baviti nekim drugim aspektima, a mi činjenicama u cilju otkrivanja eventualnih kaznenih djela”, rekao je Cvitan dodajući kako su angažirali sve potrebne stručnjake.

Kazao je da ne zna što će donijeti revizorsko izvješće o poslovanju Agrokora, ali da je izvješće bitno. Upitan radi li DORH na prijavama protiv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić i vladinog izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, odgovorio je da se “postupa po svim prijavama kao i u drugim predmetima.”

Demantirao je napise, prema kojima je izjavio da slučaj Agrokor nije prevelik zalogaj za DORH. “Nisam rekao da nije prevelik zalogaj, već da se mi s time možemo nositi”, kaže. Cvitan je zaključio kako će država osigurati potreban novac kako bi se moglo raditi na ovom slučaju i da financije neće biti ono što će kočiti rad DORH-a na predmetu Agrokora. “Sa sredstvima se postupa transparentno i racionalno, kada se sve ovo okonča, mi ćemo opravdati svaku lipu i za što je ona potrošena”, poručio je, kako prenosi N1.

Komentiraj