Sve više mladih američkih djevojka koristi ‘tabletu za dan poslije’, piše livescience.com.

Znanstveno istraživanje o kontracepciji i seksualnim navikama provedeno je među djevojakama u dobi od 15 do 19 godina. Oko 22 posto djevojaka bar jednom je koristilo ‘hitnu kontracepciju’. To je povećanje od osam posto u odnosu na 2002. godinu.

 

  • “Mislim kako je dobro da više mladih djevojaka koristi ovaj tip kontracepcije”, rekao je doktor Metee Comkornruecha i istaknuo kako maloljetničke trudnoće sa sobom povlače mnoge negativne posljedice

 

U ‘tabletama za dan poslije’ nalazi se velika količina hormona levonorgestrela, koji se nalazi i u običnim kontracepcijskim tabletama. Hormon spriječava spuštanje jajne stanice iz jajnika kako ne bi došlo do oplodnje. Tableta nema utjecaja na već započetu trudnoću.

“Mislim kako je dobro da više mladih djevojaka koristi ovaj tip kontracepcije”, rekao je doktor Metee Comkornruecha i istaknuo kako maloljetničke trudnoće sa sobom povlače mnoge negativne posljedice. Comkornruecha je dodao kako se još ‘treba raditi na podizanju svijesti mladih o različitim oblicima kontracepcije’ i istaknuo kako ovaj podatak doprinosi smanjenju broja maloljetničkih trudnoći.

Komentiraj